Click here for FREE DOWNLOAD of full Gramatica practica a limbii ruse! Thousands more books and resources in ‘RUSSIAN, Russian. Ecaterina Fodor COPERTA: Gheorghe Motora Marin Bucă • Galina Cernicova GRAMATICA PRACTICĂ A LIMBII RUSE •, EDITURA. Gramatica practică a limbii ruse by Marin Bucă(Book) 1 edition published in in Romanian and held by 2 WorldCat member libraries worldwide.

Author: Memuro Juzshura
Country: Hungary
Language: English (Spanish)
Genre: Business
Published (Last): 10 January 2009
Pages: 487
PDF File Size: 10.94 Mb
ePub File Size: 12.93 Mb
ISBN: 945-1-87978-165-5
Downloads: 84838
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Madal

Participiu] activ are dou timpuri: Acuzativul cu prepoziia se ntlnete n construcii de tipul pracgica o or nainte de”, avnd rolul de a exprima o diferen de timp.

Prile secundare de propoziie Atributul Apoziia Complementul Complementul necircumstanial Complemsntul circumstanial Complementul circumstanial de loc. Adjectivele cu tema n, x formeaz superlativul sintetic cu sufixul Fraza cu dou sau mai multe subordonateFraza cu coordonare i subordonare. Punei cuvintele din paranteze la cazul prepoziionalM o d e 1: Infinitivul de aspect imperfectiv, dup negaie, exprim o interdicie: Substantivele masculine i feminine cu tema n,: Alctuii propoziii eu urmtoarele perechi de verbe: Substantivele nensufleite, n anumite situaii, pot avea ryse cazul genitivdesinena -yj.

  12 STEP WORKBOOK OF OVEREATERS ANONYMOUS PDF

Intervalul de timp dup care are loc o aciune: Complementul n cazul acuzativ fr prepoziie se numete complement direct.

Ispas, Bujorel

Aceste construcii au sensul. Din punct de vedere sintactic, un adjectiv la gradul comparativ sintetic are funciuneac’e nume predicativ.

Explicai folosirea russ 1. Substantivele care denumesc brbai snt de genul masculin: Acuzativul cu prepoziia este cerut de urmtoarele verbe: Asociai adjectivele de relaie care arat materialul din care e fcut un obiect cu substantive potrivite ca sens.

Černikova, Galina [WorldCat Identities]

Substantive nsufleiteAcuzativ singular Genitiv singular. Instrumentalul cu prepoziia arat modul aciunii: Introducei n locul punctelor verbe de micare cu prefixul,1. Aceast construcie poate sta la nceputul propoziiei, n mijlocul sau la sfritul ei. Alctuii propoziii cu construciile de mai jos. Rspundei la ntrebri, dup modelul dat, folosind cuvintele din paranteze.

Dac vrem s prevenim repetarea unei aciuni nedorite, exprimm aceast intenieprintr-un verb de aspect imperfectiv.

Verbul-predicat poate n la orice timp prezent, trecut, viitor. Explicai deosebirile de sens dintre propoziii.

Mijlocul de transport cu care se face o deplasare: Cu ajutorul sufixului -ea- se formeaz verbe de aspect imperfectiv de la toate veitc’ecare conin rdcinile prsctica, -. Verbe cu prefixele – i y.

  EL TITULO DE LOS SEORES DE TOTONICAPAN PDF

Černikova, Galina

Verbele tranzitiv-directe cer un complement direct. Formai imperativul de la urmtoarele perechi de verbe: Participiu pasiv trecut l au, de regul, verbeleperfective. Reinei c imperativul de aspect perfectiv cu nega-ia ne exprim o prevenire, o avertizare. Citii propoziiile date irai jos.

Gramatica Practica a Limbii Ruse

Folosii cuvintele din paranteze, punndu-le Framatica cazul prepoziional cu prepoziia pentru a exprima timpul aciunii. Punei cuvintele din paranteze la cazul instrumental cu prepoziia.

Cu sufixele -im, -oe de la substantive nsufleite; cu sufixul -im de la substan-tivele n -aj-: Verbele de aspect imperfectiv, la timpul viitor, arat cu ce se va ocupa, ce va facesubiectul aciunii. Trecerea unei aciuni dintr-o parte ntr-alta a obiectului: Imperativul de aspect perfectiv se folosete, dup negaian situaia n carevrem s prevenim svrirea unei aciuni nedorite.