Download Balaure Marketing (1) Virgil Balaure. – Marketing Editia a II a Revazuta Si Documents. January 3, | Author: iulia – andreea | Category: N/A. DOWNLOAD PDF – MB. Share Embed Donate. Report this link. Short Description. Balaure. Marketing. Editia a II-a revazuta si adaugita (Virgil Balaure). p. 1 / Embed or link this publication. Popular Pages. p. 1. [close]. p. 2. [close]. p. 3. [close]. p. 4.

Author: Kacage Daikazahn
Country: Bulgaria
Language: English (Spanish)
Genre: Business
Published (Last): 20 June 2014
Pages: 34
PDF File Size: 19.68 Mb
ePub File Size: 5.99 Mb
ISBN: 250-3-75539-977-8
Downloads: 52858
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Vugore

La baza specializarii marketingului pe sectoare de activitate stau mai multe criterii, intre care: S-a constatat ca procesul specializarii marketingului continua datorita dezvoltarii neintrerupte ce a dus la o diversificare de aplicatie a marketingului: Prin suprapunerea acestor 2 mentiuni se observa ca piata circumscrisa unui teritoriu este constituita din totalitatea pietei intreprinderilor si concomitent din totalitatea pietei produselor ce fac obiectul actelor de vanzare — cumparere.

Pot fi produse la care una dintre cai sa fi fost epuizata antrenarea consumatorilor relativi. Aici putem avea un marketing intern si international. In mai toate cazurile evaluarea are la baza informatii din surse statistice. Dezvoltarea activitatii de piata a intreprinderilor se poate realiza pe 2 cai: Prin constituirea marketingului, acesta a contribuit la ombogatirea culturii economice si a altor ramuri stiintifice.

SITE To ensure the functioning of the site, we use cookies. Acest tip de raporturi nu modifica dimensiunile pietei totale ci redistribuiri intre componente. O astfel de delimitare a pietei duce la o fractionare ce are la baza particularitati in formarea cererii din partea consumatorilor.

Virgil Ionescu-Zodiacul Chinezesc Prima editie.

Piata poate fi privita la nivel mondial ca suma a tuturor actelor de vanzare — cumparare in interiorul si exteriorul granitelor naturale. Dupa locul unde se desfasoara relatiile de vanzare — cumparare piata poate fiinterna sau externa. In functie de aceste elemente, in practica intalnim 4 situatii: Pentru cele nealimentare o asemenea limita este greu de stabilit.

  FEDEX GROUND WAYBILL PDF

Dezvoltarea extensiva — reprezinta extinderea ariei de aplicare, patrunderea lui treptata in noi domenii si ramuri de activitate precum si la cresterea numarului intreprinderilor ce folosesc marketingul si-l incorporeaza.

Aceste 2 cai intervin in proportii diferite de la un produs la altul. Virgil – Bioterapie rec. Propagarea marketingului a ramas lenta, pana spre sfarsitul primei jumatati a secolului XX, spatiul de manifestare limitandu-se la Statele Unite ale Americii sin in mica masura in statele europene.

El s-a consacratsub denumirea de Marketing Industrial. Piata efectiva exprima dimensiunile pietei intreprinderii la un moment dat: Promovarea lui poate inregistra ritmuri so proportii diferite in functie de conditiile specifice domeniului de activitate. We share information about your activities on the site with our partners and Google partners: Aceasta cale este cel mai des intalnita.

Prin aceste 2 functii scop se exprima finalitatea ce asigura promovarea marketingului prin activitati practice. Ea infatiseaza masura in care a avut loc confruntarea cererii ce oferta ce s-a concretizat in actele de vanzare — cumparare. Incepand cu anii — expansiunea marketingului devine de-a dreptul exploziva preocupand intreprinderi cu nivel de dezvoltare diferite. Neajunsul este ca nu arata cum a ramas cererea neacoperita cu servicii.

Intensiva — cresterea cumparaturilor, medii efectuate de o unitate de consum. Dupa acest criteriu piata se subdivide in 2 compartimente: Piata de referinta este acea subdiviziune a pietei globale in cadrul careia intreprinderea sau produsul intervin ca elemente componente.

Your consent to our cookies if you continue to use this website. Abordarea de marketing foloseste o serie de instrumente in scopul stabilirii continutului concret si al principalelor dimensiuni. Exista produse ale caror piete se gasesc in raporturi de indiferenta respectiv cand modificarea unui produs nu influenteaza piat altui produs.

Remember me Forgot password?

Functiile marketingului a Investigarea pietei si a necesitatilor de consum; b Conectarea dinamica a intreprinderii la mediul social economic; c Satisfacerea in conditii superioare nevoilor de consum; d Maximizarea profitului eficientei economice. Reprezinta o conceptie moderna privind orientarea drepturilor concretizate intr-un ansamblu coerent de activitati practice programate, organizate si desfasurate prin utilizarea unor metode si tehnici marieting.

  DAS EINMALEINS DER SKEPSIS PDF

Balaure Marketing (1) – [PDF Document]

Se foloseste cand intreprinderea urmareste dimensionarea activitatii sale in raport cu cererea. In Romania exista ” Asociatia romana de marketing ” care a fost infiintata in anulinsa a balzure desfiintata in anuliar apoi si-a reluat activitatea dupa evenimentele din O asemenea situatie se datoreaza ablaure cantitatilor consumate.

Contributiile marketingului – Acordarea unui loc mai important consumului ca obiect de studiu economic; – Studiul mecanismului, studiul transformarii, studiul nevoilor de consum, in cerere de marfuri si servicii. Virgil Magureanu-Studii de Sociologie Politica.

195298823 Balaure Marketing (1)

Potrivit acestui criteriu marketingul cunostea urmatoarele specializari: Pietele unor produse se afla in raport de substituie cand isi disputa aceeasi consumatori vizand satisfacerea aceleiasi cerinte de consum. Aplicatia marketingului este utila si necesara in toate domeniile economice. Virgil Frunza – Elemente de Metodologie a Instruirii.

Astfel, preocuparile intreprinderilor vor viza acoperirea integrala sau partiala a spatiului dintre piata efectiva si cea potentiala. Modificarile pot avea loc in ambele directii. Aceste raporturi pot fi delimitate in 3 tipuri: Acest indicator exprima rezultatul confruntarii cererii si ofertei, cuantifica dimensiunile pietei efective.

Domeniul apare datorita eterogenitatii din sfera socialului: Balaure – Marketing Balaure – Marketing. Principala conditie de promovare reprezinta dinamismul societatii economice ce caracterizeaza societatea contemporana.

Cel mai important criteriu ce opereaza diferit in structurile pietei il constituie obiectul tranzactiilor pe piata. Published by Macmillan Publishing Co.